fredag 29 juni 2012

Fredags femmor

För att lite variera innehållet på bloggen får ni idag en fredagslista.

Vad gjorde du för tio år sedan?
- För tio år sedan gick jag väll på 8A i högstadiet. Hästar var mitt allt och jag tillbringade otaliga timmar i stallet! Under den här tiden var min klädstil väldigt 70-tals inspirerad och sommaren mellan 7:an och 8: an gick jag klädd i runda John Lennon solbrillor och lång, virkad kappa.

Vad gjorde du för ett år sedan?
- För ett år sedan befann jag mig på samma plats som nu, hemma hos mor och far i Kronoby. Jag jobbade i Kokkola, sydde brudklänning i Stockholm och festade.

Fem snacks du gillar?
- Choklad, salmiak, Sour Cream and Onion chips, popcorn och alla typer av skarpa och syrliga karameller!

Fem sånger du kan hela texten till?
- Don McLean- American Pie
- Connie Francis- Stupid Cupid
- Alice Cooper- Poison
- Marilyn Monroe- Tiger
- Lasse Stefanz- Du försvann som en vind

Fem saker du skulle vilja göra om du var miljonär?
- Skaffa mig ett helt garage fullt med gamla Jenkki bilar, bygga hus, resa, satsa på eget företag, dela med mig till familjen.

Fem dåliga vanor?
- Biter på nagelbanden, kan vara ytterst envis, har mellan varven kort stubin, kan låta bli att städa under väldigt lång tid, skjuter ibland upp saker till sista minuten.

Fem saker du gillar att göra?
- Vara kreativ på ett eller annat sätt, sy, titta på film och tv-serier, gå på loppis, umgås med fina vänner.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
- One piece, diadem med kattöron, det mesta med camouflagemönster, poncho, manchesterbyxor ( de två sistnämna har jag dock haft på mig under perioder med stilkris...)

torsdag 28 juni 2012

Arvegods

Under den här veckan har min mor och hennes kusiner röjt upp i huset och uthusen där min mormor är född och uppvuxen. Där har bott en hel del folk så även prylar, arvegods och skräp fanns i mängder. Speciellt alla typer av fiskedon eftersom det rört sig om ett släkte med yrkesfiskare! Här är min del av arvet, min mormors-mors gamla Husqvarna Freja maskin. Alldeles intakt och välbehållen! Lite putsning och den blir i prima skick!

Kollade också upp lite fakta om dessa Freja maskiner, de är döpta efter gudinnan Freja i nordiska mytologi och maskinerna tillverkas mellan 1883- 1925. Bordet har intarsia i skivan, framför maskinen i form av en linjal. Huven och lådan har en speciell låsmekanism, när huven är på och lådan stängd är både lådan samt huven fastlåsta i varandra.










onsdag 27 juni 2012

D&G

Idag är det kallt och regnigt väder. Då ka man titta på fina sommarutstyrslar och hoppas att sommarvärmen återfinner sig! Här är en till favorit för denna sommar som också kört med retroinspis.





tisdag 26 juni 2012

Kostymdrama

Jag som är mycket förtjust i dräkthistoria gillar ju självfallet också spektakulära kostym- och dräktdraman. Här är ett tips på ett kommande, ryskt sådant. Även denna filmatiserad efter en en bok.

måndag 25 juni 2012

Betygsutdelning

Lovade ju bilder från själva dimissionen, här kommer två halvbra bilder (faster M. var fotograf). Först alla vi utexaminerade Formgivare och sen fina vännen och numera fördetta kämppisen Ida och jag.


söndag 24 juni 2012

Midsummer

Då var åter en midsommarhelg till ända, dock en mycket ypperlig sådan! Fredagen inleddes med strålande solsken och grillfest i fina vänners lag, senare bar det traditionsenligt av till Hästöskatan. Efter den tidiga morgonens efterfest var det cykeltur hem i strålande gryningljus. På lördagen var det dans vid Emet o dansade gjorde vi minsann hela kvällen lång bland pensionärerna. Tack all som bidragit till ett hejdundrande midsommarveckoslut!












fredag 22 juni 2012

Midsommarnatt

Tillönskar er alla en ypperligt fin midsommar! För egen del ska den firas med fina vänner, grillat, skumppa och kanske lite dans därtill!

torsdag 21 juni 2012

Livet på Landet

Lite cliché idyll bjuder jag på idag. Betande kossor är något som dagligen kan beskådas från köksbordet hos oss, väldans harmoniskt enligt vissa!






onsdag 20 juni 2012

Den Blomstertid

Igår var det då dags för dimission och plötsligt var man utexaminerad formgivare med papper i hand! Igår packade vi även ihop alla min tillhörigheter, vilket var en hel del, ur lägenheten i Åbo och nu sitter jag hemhemma bland en massa osorterade kassar, väskor och lådor. Här följer ett par bilder där ni ser lite av klänningen jag tråklade ihop åt mig. Väntar på bilder från själva dimissionen.




måndag 18 juni 2012

We Go Together

Så var sagan all. Idag är de över, mina fyra studieår här i Åbo. Aningen vemodigt men också väldans kul att bli klar! Mina studieår har varit fantastiska på sitt sätt och jag ångrar inte att jag studerat här. Har under dessa år hunnit med och upplevt allt möjligt kul, Stockholm, studerandeförening, Riga, Umeå och mycket mer. Även om inte studiemotivationen alltid varit på topp finns det så mycket annat att minnas, alla vänner, nytt folk man mött och inte minst alla hejdlöst vilda, knasiga och fantastiska fester. Tack alla fina som satt guldkant på dessa fyra fabulösa år!! Här följer en bildkavalkad på lite av allt kul vi gjort.