måndag 31 oktober 2011

Flyttlass

Wohoo! Äntligen idag löste sig mitt boendeproblem här i Åbo! Nu är jag inte längre hemlös eller Pargas-pendlare, imorgon flyttar nämligen jag och Ida ihop i världens fräschaste, nyrenoverade 2:a på 5 minuters gångavstånd från skolan!

Ida och jag har känt varandra en tid, faktiskt enda sen våra mödrar delade rum på BB. Efter det upphörde kontakten tills våra vägar korsades när vi båda valde att studera beklädnads vid yrkesskolan i Jakobstad. Sedan dess har vi följts åt och här är vi nu i Åbo med delat hyreskontrakt!

söndag 30 oktober 2011

Finladssvensk Bio

Min apsoluta "måste se" film just nu som hade preimär i fredags! Filmatiseringen av Kjell Westös bok Där vi en gång gått eller Missä kuljimme kerran, som den så stort heter på finska trots att den är på svenska.

onsdag 26 oktober 2011

Singing in the old bars Swinging with the old stars Living for the fame

Papercut

Den här veckan har vi en snabb workshop där vi endast använder oss av materialet papper! Rätt så skoj och lite annorlunda. Här följer lite bilder på vad jag hittills åstadkommit.










lördag 22 oktober 2011

Swedish Sin

Igår var det, sorgligt men sant, sista dagen på min praktik hos Naucler Design. Under veckan har Umeå Fashion Week pågått och igår deltog vi i mini-mässa "FashionRack" där lokala designer visade upp sina produkter. En kul avslutning på en jättebra och givande praktik! Här följer ett par bilder.








Här på den sista bilden är jag iklädd min egendesignade kjol!

tisdag 18 oktober 2011

Home Sweet Home

I brist på eget boende kan man ju fantisera om dessa snygga retro interiörer!










måndag 17 oktober 2011

Self-Pity

Jo det här blir ett gnäll-inlägg men ibland måste man bara. Känner mig bara så himla stressad över att återvända till skolan, 5 miljoner saker som ska tas itu med och fixas. Fördjupade studier, slutarbete, finskaprov, julmarknadsprodukter och en massa annat..Allt med skolan skulle ju dock underlättas enorm om man hde haft ett boende. Jo, jag är fortfarande hemlös i Åbo och mina saker är utspridda över halva Finland för tillfället. Hemma hos mamma o pappa, i tre våningar hos fammo o faffa, i skolan, i Pargas samt i vänners lägenheter i Åbo. Suck. Allt är bara en enda rör just nu. Men förhoppningsvis löser sig allt på ett eller annat sätt!
En riktigt tårdrypande ballad som avslut...

lördag 15 oktober 2011

tisdag 11 oktober 2011

Swallow

Är ganska så förtjust i allt möjligt med motivet svalor, speciellt Old School-aktiga sådana. Här är min nyaste svala.


Halsband från Glitter

torsdag 6 oktober 2011

Lyckost

En gammal favorit som kommit ut med nytt material!

söndag 2 oktober 2011

PanAm

Ni har väl inte missat att nya tv-serien "Pan Am" har premiär på tv3 den 16 oktober? Flygvärdinnor i 60-tals miljö kan väl inte bli annat än bra!?